Home / Algemeen / HyperBackup naar StackStorage

HyperBackup naar StackStorage

Een lange tijd heeft TransIP gratis uitnodigingen verstuurd voor StackStorage, een opslagdienst waar gebruikers 1 TB aan cloud-storage gratis mochten gebruiken. Er worden tegenwoordig geen uitnodigingen meer verstuurd maar de huidige gebruikers kunnen de dienst wel blijven gebruiken.

De TransIP cloud-storage is op dit moment alleen nog in betaalde varianten te krijgen:
2 TB cloud-storage = 10euro per maand
10 TB cloud-storage = 50euro per maand.
Er zijn wel verschillen met de gratis variant. Het grootste verschil is dat de gratis variant geen vorm van back-up heeft.

Helaas is Stack Storage niet direct binnen Hyper Backup te koppelen en zal dit via WebDav moeten.
Via WebDav moet er eerst een kleine workaround uitgevoerd worden omdat er systeembestand van de backup niet gekopieerd kunnen worden naar StackStorage zullen deze eenmalig handmatig gekopieerd moeten worden.

Benodigdheden:

 • Stack Storage account
 • WebDAB package geïnstalleerd op de Synology
 • Hyper Backup package geïnstalleerd op de Synology

Configuratie:

 1. Zorg dat WebDAV open staat op poort 5005.
 2. Open Hyper Backup. Kies voor “WebDAV” als opslag doel.
 3. Vul de gegevens in. Kies bij server voor 127.0.0.1:5005, dit is de Synology zelf, zodat er een initiële backup gemaakt wordt(workaround).
 4. Kies een kleine map om te backuppen, liefst zo klein mogelijk. Er moet namelijk “iets” gekozen worden om te backuppen. Kies geen toepassingen in het volgende scherm.
 5. Stel geen backup schema of integriteitscontrole in. Stel ook geen backup rotatie in.
 6. Druk op NEE als er gevraagd wordt om een backup te maken.
 7. Hyper Backup maakt nu de systeembestanden aan in de gekozen map.
 8. Log via WebDAV op een Windows computer of Mac in op Stack Storage en kopieer de map welke aangemaakt is door Hyper Backup. In de screenshot gaat het over \backup\Diskstation_1. Maak eerst een folder “backup” aan en zet daar de map in. Er komt op een gegeven moment een foutmelding dat er een bestand niet gekopieerd kan worden. Sla deze over.
 9. Ga nu terug naar Hyper Backup en pas de backup taak aan.
 10. Ga eerst naar het tabblad “Doel” om de locatie van Stack Storage aan te geven. gebruik als serveradres: https://username.stackstorage.com/remote.php/webdav/
 11. Maak nu een backup met de kleine map. Zodra deze goed gaat kunnen ook de andere instellingen aangepast worden zoals Mappen, Toepassing, Instellingen, Planning en Rotatie.
 12. Sla nu de Taak op en maak een volledige backup.

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

One comment

 1. Mooie Nederlandse versie/samenvatting van deze handleiding: https://gijs.io/2018/02/04/synology-hyper-backup-transip-stack/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*