Home / Mobile / iOS / Push berichten vanaf Synology naar iPhone

Push berichten vanaf Synology naar iPhone

Zelf ben ik graag op de hoogte over wat mijn NAS allemaal aan het doen is, of mijn favoriete series automatisch gedownload worden, of mijn downloads compleet zijn binnen gekomen of dat mijn spotweb server is bijgewerkt.

Dit kan via het Prowl systeem, in het kort is Prowl een berichten protocol die er voor zorgt dat berichten vanaf een bepaald systeem bij een computer/telefoon uitkomen, er bestaan meerdere van dit soort systemen. Boxcar en Growl zijn 2 andere systemen.

Zelf heb ik voor Prowl gekozen omdat hiervan een makkelijke iPhone app van is en alle door mij gewenste systemen hiervan gebruik kunnen maken.

Prowl meldingen heb ik ingesteld binnen de volgende applicaties:

  • Sabnzbd (API email adres van prowl instellen als ontvanger, vergeet ook niet om een SMTP server van je email in te vullen)
  • Sickbeard ( Prowl aanzetten binnen Notifications, Alle vinkjes zetten en API invullen)
  • Spotweb (Prowl API invullen onder Notifications)
  • DSM zelf (Config scherm > Meldingen > API email van Prowl en Onderwerp invullen, vergeet ook niet om een SMTP server van je email in te vullen)

prowl-notifications

About Marc

Ik beschik over een DS214Play en een DS213 op een externe locatie voor off-site backups. Vragen kunnen altijd gesteld worden via onze Google Plus pagina !

Geef een reactie